logo Ponte Forte

OVER ONS

Coaching voor verslaafden

Ponte Forte coacht mensen zoals jij die problemen hebben met verslavende middelen en hier mee willen stoppen. In de coaching zullen we ons eerst richten op nuchter worden, en wij kunnen hier voor jou behandeling inzetten. We hebben een goed netwerk van behandelorganisaties die jou hulp kunnen bieden, en kunnen daarin ook bemiddelen. Daarna zullen wij het plan volgen die wij samen met jou hebben gemaakt bij de intake. Onze coaching is erop gericht om nuchter te blijven en jou helpen inzicht te krijgen naar jouw gedrag en wat jou tot het middel trekt. Wij kunnen jou ook coachen met het (her)opbouwen van jouw leven, zodat je weer krachtig in het leven staat en goed kan functioneren!

Advies voor jouw naasten

Hebben jouw naasten of werkgever/UWV advies nodig over hoe zij het beste om kunnen gaan met jouw verslaving? Ponte Forte geeft advies! Ook kunnen wij jou ondersteunen in het bespreekbaar maken van jouw problematiek en helpen we werkgevers en het UWV graag om jou weer stabiel te laten functioneren op de werkvloer. Daar hoort advies en coaching in verzuimtrajecten natuurlijk ook bij.

 

Onze waarden

Jouw privacy staat voorop

Wij richten ons op jou als persoon en je bepaalt zelf of je wordt gecoacht, hoe vaak, waar en hoe lang. We werken dus niet vanuit de WMO of een sociaal wijkteam, dus jouw gemeente hoeft niets van jou en jouw problemen te weten. Jouw dossier wordt niet gedeeld, tenzij je daar zelf om vraagt, en je bent altijd welkom om deze zelf in te zien.

Als wij jou coachen in opdracht van jouw werkgever, UWV of Arbodienst, zullen wij wel wat belangrijke gegevens met betrekking tot de re-integratie opdracht moeten delen. Daarvan zul jij altijd op de hoogte worden gebracht, ook van wat er wordt gedeeld.

De relatie staat centraal

We werken samen met jou aan jouw herstel. Wij zullen dit altijd op een respectvolle, gelijkwaardige manier doen. Wij, de ervaringsdeskundigen van Ponte Forte, zijn zelf ook in herstel en weten als geen ander wat verslaving betekent.

Ook voor onze relaties, opdrachtgevers en partners zijn wij een betrouwbaar contact die samenwerkt met alle partijen om jou optimaal te kunnen ondersteunen. Je bent niet alleen in jouw verslaving!

We preken en verwijten niet

Wij preken en verwijten niet. We geloven dat iedereen zijn eigen weg moet vinden naar herstel, in eigen tempo en op eigen kracht. Wij lopen slechts tijdelijk mee en bieden jou coaching in jouw eigen herstelproces. 

We zijn flexibel

We hebben geen wachtlijst en kunnen direct met jou aan de slag gaan. Ook buiten kantoortijden kun je ons bereiken. Bij crisis zijn wij 24 uur per dag bereikbaar, zowel telefonisch als “on the job” als dit nodig is. Wij zullen tijdens jouw coachingstraject afspraken maken over onze bereikbaarheid.