logo Ponte Forte

JOUW NAASTE IS VERSLAAFD

Jouw naaste is verslaafd en je wilt zelf ondersteuning

Wij zijn er ook voor jou als jouw naaste middelen misbruikt en/of verslaafd is. Als je hulp nodig hebt bij het steunen van of omgaan met de verslaafde kunnen wij jou coaching bieden in hoe je dat het beste kan doen en je bij kan dragen aan het herstel van jouw naaste. We kunnen jou ook coachen om zelf weer in eigen kracht te staan en jouw leven in perspectief te krijgen.

Naast persoonlijke coaching kun je er ook voor kiezen om samen met Ponte Forte een interventie te plegen om jouw verslaafde naaste een helpende hand te bieden.

Interventie zetten bij de verslaafde naaste of medewerker

Ingrijpen kan ontzettend effectief zijn door met de verslaafde in gesprek te gaan over zijn/haar gedrag en de gevolgen die dit op zijn/haar leven heeft, evenals die van naasten.

Dit ingrijpen noemen we het plegen van ‘interventie’. Bij dit gesprek kunnen naasten, maar ook werkgevers, huisartsen, of andere belangrijke betrokkenen, ingezet worden.

Als de verslaafde weigert om te gaan werken aan zijn herstel, kunnen er afspraken gemaakt worden middels het opstellen van een interventieplan. In dit plan wordt opgenomen welke oplossingen kunnen worden gebruikt door alle partijen om verergering van de verslaving en schade door de verslaving zoveel mogelijk te beperken/voorkomen.

Wij bereiden dit gesprek goed met jou/jullie als opdrachtgever voor en spreken mogelijke uitkomsten van te voren door.