logo Ponte Forte

JE BENT ZELF VERSLAAFD

Je gebruikt middelen en wilt hier graag mee stoppen

Een ervaringsdeskundige coach van Ponte Forte staat jou bij in jouw herstelproces. Je bepaalt zelf hoe lang en hoeveel ondersteuning je wilt afnemen. Ook bepaal je zelf waar de coaching plaatsvindt.

In het traject zal eerst de focus liggen op stoppen met jouw verslaving. Eventueel werken we hier samen met behandelklinieken aan. Vervolgens zal samen met jou gewerkt worden aan hoe je abstinent kunt blijven. We coachen jou om jezelf weer te leren kennen en helpen je jouw leven naar wens in te richten.

Wij bieden maatwerk en sluiten aan bij jouw behoefte. Dit kan variëren van het inzetten tot een interventie tot het zijn van een gelijkwaardige gesprekspartner. Wij zullen altijd respectvol en integer naar jou zijn. Jouw privacy is erg belangrijk bij ons en wij zullen jouw wensen hierin bespreken en vastleggen.

     De stappen van het coachtraject:

  • Tijdens ons eerste intakegesprek kijken wij samen met jou waar je aan wilt werken en wat jouw voorkeuren zijn ten aanzien van het traject en de coach.
  • Vervolgens koppelen wij jou aan een ervaringsdeskundige coach die goed bij jou past. Hier heb je een kennismakingsgesprek mee om te zien of het klikt en of je met deze coach verder het traject in wil gaan.
  • Je begint het afgesproken coachtraject. Dit traject kan aangevuld worden met een behandeling. Mocht het nodig zijn kan het traject altijd aangepast worden – het gaat ons om wat het beste voor jou werkt.
  • Wij leggen een dossier voor jou aan. Omdat wij een professionele organisatie zijn is dat verplicht voor ons. Geen zorgen, je kunt jouw dossier ten alle tijde inzien en deze wordt niet gedeeld zonder jouw toestemming.
  • We sluiten het traject pas af als jij jouw doelen hebt bereikt en je verder kunt op eigen kracht!